Heia Mamma - Tull, gørr, pupp og bæsj. Det er den herlige hverdagen min som jeg illustrerer og blogger om. Livet som mamma er fantastisk fint, og skikkelig tøft innimellom, så jeg heier på alle dere mammaer der ute som står på hver dag og gjør barna deres lykkelige :)
Hjem Add Om meg Facebook

11

 

 

HO HO HO !!!

Er i nissehumør i dag.

Og som nisser flest, må også denne nissemoren ha sin grøt!

Har faktisk så lyst på grøt at jeg skal ta med meg de tre guttene mine på grøtfest i dag.

Så i den anledning tenkte jeg at jeg kunne dele en grøtoppskrift med dere som jeg synes er verdens beste. Jeg har fått denne grøten servert hver lørdag i livet mitt helt til jeg flyttet ut, så ja, sa jeg at jeg likte grøt?

Tenkte først at jeg skulle skrive Heia Mammas nissegrøt, men da hadde det vel kanskje blitt rettsak med min mor.



Uansett

HEIA MAMMAS MAMMAS NISSEGRØT:

  • Det du trenger er 1 nisselue (for å få den julete nissestemningen på plass) - men har du ikke går det greit med julemusikk også.
  • Du trenger så Jasminris. (Sånn som du sikkert har til middag)
  • Vann - Du skal ha dobbelt så mye vann som du har ris
  • Melk - Du skal ha dobbelt så mye melk som du har vann.
  • Rømme - kommer jo litt an på hvor mye ris du begynte med, men begynn med et par spiseskjeer og smak til.
  • Vaniljesukker - smak til
  • Salt - smak til (Ikke ha i for mye, det gjorde jeg første gang jeg lagde grøt som 8åring - ikke godt)
  • Gjerne litt sukker, kanel, smør, rosiner og spekemat (og en mandel kanskje...?)!

 

Fremgangsmåte:

Sett nisseluen på hodet og ta fram en kasserolle. Oppi denne putter du ønsket mengde ris (tenk 1dl per person) og da igjen det dobbelte med vann.

La dette koke opp (store bobler og stigende vann), sku ned varmen og vent. (Hey, akkurat som når man lager ris).

Når vannet har kokt inn, så heller vi i nesten all melken (kanskje sånn 3/4) og skrur opp temperaturen igjen. Nå må man være veldig forsiktig og ikke forlate gryten, for da svir melken seg (rør hele tiden). Når det har kokt opp på ny, så skrur man igjen ned, har på lokket, og venter til det har kokt inn. Men man må altså røre flere ganger underveis og passe på at det ikke svir seg!

Så må man helle i litt ekstra melk etterhvert som grøten tykner til.

Smak til med vaniljesukker og salt og rør inn rømme på slutten!

Server med kjærlighet og rød saft!

 

Nam!

Dette er grøten sin det - passer for alle slags nisser!

Blir ikke denne grøten helt fantastisk god, så er det nok du som har gjort noe feil.

 

Ønsker dere verdens beste lørdag :)

 

PS: Og om dere ikke følger meg på Facebook, så er det enda ikke for sent! Bare TRYKK HER, og følg så siden min <3

 

#mat #oppskrift #jul #advent #nissemor #hverdag #barn #familie #foreldre #mammablogg #underholdning #mamma #grøt

 

 

 

  • 6

     

     

    Alle går rundt og sier "endelig fredag".

    Og jeg går rundt og husker ikke helt hvorfor folk sier det.

     

    Eneste fredag betyr for meg er nachos eller pizza til middag.

    Unger som er lengre våken på kvelden.

    Og at nå er det på tide å begynne på husarbeidet jeg har utsatt hele uken. Om jeg har noe da.

    Tulla. Det har jeg alltid!

     

    Eller vent!

     

    Glemte jo helt at fredag er lille-lørdag.

    Hvilket betyr at det er tid for LILLELØRDAGSGODTERIER <3

     


    Johoooooooo!

    På med hæla og fram med godteskålen.

    Nyt.

    Er jo ikke så mange lørdager i uken!

     

    GOD HELG ALLE SAMMEN <3 <3 <3

     

    #underholdning #fredag #barn #familie #foreldre #mamma #mammablogg #humor

    PS: Har du ikke fått med deg mamma-tutorialen, så må du bare se den her :)

  • Heia Mamma

    Jeg er veldig flink til å få ungene til å le når de ligger på stellebordet, bygger mye duplo og er sånn ok på å lage mat. Er mindre glad i å støvsuge og brette sokker. Mammalivet er fantastisk. Litt som å gå på fjellet. Plenty av blodslit, tårer og lange kaffepauser før en endelig kommer på toppen - og kjenner på at du kunne bare ikke vært lykkeligere!

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Design og koding: Ina Anjuta