Verdens beste NISSEGRØT laget på vanlig ris (!!!) (Heia Mamma)
Hjem Add Om meg Facebook

11

Verdens beste NISSEGRØT laget på vanlig ris (!!!)

 

 

HO HO HO !!!

Er i nissehumør i dag.

Og som nisser flest, må også denne nissemoren ha sin grøt!

Har faktisk så lyst på grøt at jeg skal ta med meg de tre guttene mine på grøtfest i dag.

Så i den anledning tenkte jeg at jeg kunne dele en grøtoppskrift med dere som jeg synes er verdens beste. Jeg har fått denne grøten servert hver lørdag i livet mitt helt til jeg flyttet ut, så ja, sa jeg at jeg likte grøt?

Tenkte først at jeg skulle skrive Heia Mammas nissegrøt, men da hadde det vel kanskje blitt rettsak med min mor.



Uansett

HEIA MAMMAS MAMMAS NISSEGRØT:

  • Det du trenger er 1 nisselue (for å få den julete nissestemningen på plass) - men har du ikke går det greit med julemusikk også.
  • Du trenger så Jasminris. (Sånn som du sikkert har til middag)
  • Vann - Du skal ha dobbelt så mye vann som du har ris
  • Melk - Du skal ha dobbelt så mye melk som du har vann.
  • Rømme - kommer jo litt an på hvor mye ris du begynte med, men begynn med et par spiseskjeer og smak til.
  • Vaniljesukker - smak til
  • Salt - smak til (Ikke ha i for mye, det gjorde jeg første gang jeg lagde grøt som 8åring - ikke godt)
  • Gjerne litt sukker, kanel, smør, rosiner og spekemat (og en mandel kanskje...?)!

 

Fremgangsmåte:

Sett nisseluen på hodet og ta fram en kasserolle. Oppi denne putter du ønsket mengde ris (tenk 1dl per person) og da igjen det dobbelte med vann.

La dette koke opp (store bobler og stigende vann), sku ned varmen og vent. (Hey, akkurat som når man lager ris).

Når vannet har kokt inn, så heller vi i nesten all melken (kanskje sånn 3/4) og skrur opp temperaturen igjen. Nå må man være veldig forsiktig og ikke forlate gryten, for da svir melken seg (rør hele tiden). Når det har kokt opp på ny, så skrur man igjen ned, har på lokket, og venter til det har kokt inn. Men man må altså røre flere ganger underveis og passe på at det ikke svir seg!

Så må man helle i litt ekstra melk etterhvert som grøten tykner til.

Smak til med vaniljesukker og salt og rør inn rømme på slutten!

Server med kjærlighet og rød saft!

 

Nam!

Dette er grøten sin det - passer for alle slags nisser!

Blir ikke denne grøten helt fantastisk god, så er det nok du som har gjort noe feil.

 

Ønsker dere verdens beste lørdag :)

 

PS: Og om dere ikke følger meg på Facebook, så er det enda ikke for sent! Bare TRYKK HER, og følg så siden min <3

 

#mat #oppskrift #jul #advent #nissemor #hverdag #barn #familie #foreldre #mammablogg #underholdning #mamma #grøt

 

 

 



  • Lille My
    03.12.2016 kl.15:54
    Nei, jasminris altså? DET må prøves!
    03.12.2016 kl.20:40
    Lille My: Jepp, er ikke tull! Beste grøten som finnes <3
    03.12.2016 kl.20:15
    Må jeg prøve ut!:)
    03.12.2016 kl.20:41
    Kristine: Ja det må du gjøre, greit å slippe å ha to ulike typer ris i skuffen ;) Hehe
    03.12.2016 kl.21:21
    Håper dere koste dere 🎅🏼 og at den ble god 😀
    03.12.2016 kl.21:43
    Anonym: Tusen takk <3 Grøten var max, og ungene storkoste seg :D Ha en fin kveld!
    03.12.2016 kl.22:57
    Åh, den hørtes god ut!:-D Må prøves! Håper dere hadde en fin kveld!
    03.12.2016 kl.23:06
    Anja: Tusen takk! Bare å prøve, kjempegod! ;) Vi koste oss masse masse <3
    04.12.2016 kl.03:06
    Ah jeg elsker grøt, så denne skal jeg definitivt prøve ut! Tar det lang tid å lage forresten?
    04.12.2016 kl.12:35
    Sofie Victoria: Hei :D Man må jo først koke opp vann og la det trekke inn, og så gjøre det samme med melk. Så er som å lage ris to ganger på et vis ;) :)
    Mamma 51
    09.12.2016 kl.01:03
    Grøten blir best om den får stå lenge. Vannet kokes inn, melken hans i, det røres og melken kokes opp. Sett kokeplaten på 1, gå en tur, handle eller gjør noe annet. Kom så tilbake etter 1-2 timer. Smak til med salt og vaniljesukker, ev. litt mer melk.

    Grøten er ferdig, på med smør, sukker, kanel mm etter smak. Bon appetit! 👍😉



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    Heia Mamma

    Jeg er veldig flink til å få ungene til å le når de ligger på stellebordet, bygger mye duplo og er sånn ok på å lage mat. Er mindre glad i å støvsuge og brette sokker. Mammalivet er fantastisk. Litt som å gå på fjellet. Plenty av blodslit, tårer og lange kaffepauser før en endelig kommer på toppen - og kjenner på at du kunne bare ikke vært lykkeligere!

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Design og koding: Ina Anjuta